Alleen op reis? Dit zijn de singlereizen hotspots

Parijs, New York, Kopenhagen of Moskou: over de hele wereld zijn er spectaculaire en adembenemende bestemmingen. Wanneer je alleen op reis gaat is de ene bestemming net wat populairder dan de ander. Niet alle landen zijn geschikt om alleen naar op reis te gaan.

Op welke plekken ga jij ongetwijfeld een toptijd tegemoet? Vind hier de singlereizen hotspots en alle redenen waarom jij vandaag nog een ticket moet boeken naar een van deze bestemmingen!
 

Hotspots in Europa

In Europa heb je de topbestemmingen voor het uitkiezen. Bekende hotspots zijn Berlijn, Parijs of Rome. Maar er zijn ook plekjes in Europa die minder bekend zijn maar zeer geschikt voor een trip zoals de stukjes ongerepte natuur in het noorden van Zweden of een reis door Estland of Lapland. Als je meer van drukte houdt zijn hotspots als Barcelona of Praag echt iets voor jou.

Hotspots in Noord- en Zuid-Amerika

Amerika heeft voor iedereen wel iets te bieden en echte hotspots zijn dan ook grote steden als Las Vegas en Los Angelos, maar aan de oostkust zijn New York, Boston en Philadelphia fantastische bestemmingen.

Voor de echte avonturiers heeft Zuid-Amerika een aantal veilige bestemmingen in Brazilië, Cuba en Chili, waar je het temperament en de ontspannen houding van de lokale bevolking al snel zult overnemen.
 

Hotspots in Azië

Japan, Thailand en Indonesië: deze landen hebben een belangrijke overeenkomst. Ze zijn ontzettend populair als bestemming voor backpackers en zijn dan ook echte hotspots om een keer te bezoeken. Ook in opkomst: China en Vietnam. Bekijk van te voren wel goed welke plaatsen veilig zijn om alleen te bezoeken.
 

Hotspots in Afrika

Kenia, Namibië, Malawi en natuurlijk Zuid-Afrika. De natuur in deze landen is prachtig en dankzij de rustige sfeer kom je hier helemaal tot rust. Ga op safari tussen de wilde dieren of ontspan in Kaapstad of Johannesburg. Maar ook op de eilanden Zanzibar en Mauritius ontdek je wat het goede leven is!
 

Hotspots in Oceanië

Australië en Nieuw-Zeeland lenen zich beide uitstekend voor een singlereis. Al jaren reizen er backpackers door dit land en je zult dus snel mensen ontmoeten, de mensen zijn vriendelijk en je kunt je er prima redden door de Engelse taal. Verblijf langere tijd in een stad of trek na een aantal dagen weer verder naar de volgende toplocatie.